Mar 15

Festival de pricesne ”La umbra Crucii Tale”

În contextul marcării Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Protopopiatul Ortodox Român Oradea, Protopopiatul Ortodox Român Beiuș, Protopopiatul Ortodox Român Marghita, Protopopiatul Ortodox Român Tinca, Asociația Părinți pentru Ora de Religie - Filiala Bihor și Asociația Femeilor Ortodoxe din Episcopia Oradiei organizează festivalul județean de pricesne ”La umbra Crucii Tale”.  

            Festivalul îşi propune consolidarea parteneriatului Școală-Biserică-Familie prin identificarea, promovarea și conservarea patrimoniului spiritual local.

            Se adresează copiilor/elevilor de la toate unităţile de învăţământ din judeţ /eparhie indiferent de ciclul de învăţământ şi se desfășoară în perioada 11- 16 aprilie 2016, pe centre metodice/protopopiate începând cu ora 17,00 după următorul program:

  1. Salonta: luni, 11 aprilie 2016
  2. Aleșd: luni, 11 aprilie 2016
  3. Oradea: joi, 14 aprilie 2016 
  4. Sârbi: duminică, 17 aprilie 2016
  5. Beiuș-Ștei: duminică, 17 aprilie 2016

Sunt invitate să participe grupuri constituite din 10-15 copii/elevi (un grup/unitate școlară/parohie).

Repertoriul va cuprinde un număr de 3 pricesne cu tematică specifică perioadei liturgice în care ne desfășoară festivalul.

Grupurile se vor înscrie la festival în perioada 05-08 aprilie 2016 la adresa de e-mail flnegrutiu@yahoo.com,  completând formularul de mai jos:

 

Școala

Parohia

Protopopiatul

Nr. copii/

elevi

Ciclul de învățământ

Denumirea pricesnelor propuse

Profesorul și preotul coordonator

Date contact

tel/e-mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 În festival grupul de copii/elevi vor interpreta pricesnele în port popular autentic(dacă se poate să reprezinte zona de proveniență a grupului).

Grupul va fi coordonat de un cadru didactic(indiferent de specialitate) și preotul paroh din localitatea unde se află unitatea de învățământ, respectiv unde este arondată școala(dacă e vorba de mediul urban).

Detalii referitoare la locul de desfășurare a festivalului în fiecare zonă, precum și alte aspecte organizatorice se vor transmite în timp util celor vizați.

 

Evanghelia zilei Biblia ortodoxa