Noi 20

Expoziție de desene și icoane ”Nașterea Domnului popas duhovnicesc”

Pentru a marca sărbătoarea Naşterii  Domnului, vă invităm să participaţi cu lucrări ale elevilor la expoziţia de desene şi icoane cu tema „Naşterea Domnului – popas duhovnicesc” organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei şi Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, în perioada  07 XII 2015 – 18 XII 2015.

Pentru cei interesaţi, vă informăm că lucrările se vor depune în perioada 03-04 XII 2015 la Palatul Copiilor şi Elevilor  Oradea(secretariat).

Condiţii de participare:

  • maximum 4 desene/ciclu de învăţământ (1/copil/elev) realizate pe coală A3
  • maximum 3 icoane/elev (icoanele pot fi realizate pe lemn, pânză sau sticlă cu sistem de prindere)Lucrările pot cuprinde figuri de sfinţi (Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Vasile sau scene surprinzând Sărbătoarea Naşterii Domnului, a Botezului Domnului)

      Pe verso se vor menţiona lizibil  următoarele date: Nume, prenume, grupa/clasa, şcoala, educatoare/profesor îndrumător.

Lucrările vor fi predate pe baza unui  proces verbal(în două exemplare) în care se vor menționa nr de icoane, autorii lucrărilor,clasa, cadrul didactic coordonator.

    După închiderea expoziţiei icoanele elevilor vor fi donate unor spitale spitale, azile de bătrîni etc.

   În vederea realizării expoziţiei și a stabilirii premiilor, lucrările vor fi selectate, respectiv evaluate de către un juriu de specialitate.

Vă reamintim că această activitate este cuprinsă în calendarul activităților educative județene a Inspectoratului Școlar Județean Bihor, iar premiile obținute de către elevi sunt recunoscute pentru acest nivel de reprezentare.

 

INSPECTOR ȘCOLAR

Pr. prof. Florin NEGRUȚIU 

 

Evanghelia zilei Biblia ortodoxa